Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Soes met slagroom rabarbermoes en zandkoekjes


Klaargemaakt op: 04/05/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 stengels rabarber
– 5 dl room
– 200 gram suiker

Soezen:
– 150 gram vetstof
– 375 gram water
– 300 gram bloem
– 7 à 9 eieren

Zandkoekje:
– 150 gram vetstof
– 150 gram suiker
– 1 ei
– 300 gram bloem

 

Bereiding:

Soezen:
Water en vetstof vlug aan de kook brengen. Bloem er in één keer ondermengen. Het deeg nadrogen. De eieren één voor één toevoegen tot de massa langzaam van de spatel loopt.
Bakken bij 220 °C met licht open deurspleet. Voldoende bakken tot ze krokant zijn.

Zandkoekje:
Alle ingrediënten mengen. De deeg uitrollen op ½ cm en er rondjes uitsteken. Bestrooien met een weinig suiker. Bakken op 180 °C gedurende +/- 7 minuten.

Rabarber:
De rabarber schillen.
De helft van de rabarber in stukken snijden en op een zeer zacht vuurtje laten garen in een lichte suikersiroop.
De rest van de rabarber fijn snijden en er een rabarbermoes van maken.
De room opkloppen samen met een weinig bloemsuiker tot hij spuitklaar is.

 

Bordschikking

In het midden van het bord een weinig rabarbermoes lepelen. Daarop een met slagroom opgevulde soes zetten.
Het bord verder afwerken met enkele stukjes zacht gegaarde rabarberstukjes, enkele zandkoekjes en nog enkele toefjes slagroom en munt.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2018
Vorig Nagerecht:
Citroentaart in een ander jasje

Volgend Nagerecht:
Chocoladetaartje (moelleux) met chocolade-ijs, ananas en framboos

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |