Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 dikke aubergines
– grof zout
– olijfolie
– 1 tomaat
– Rucola
– 1 kleine rode ui
lamsburgers:
– versgemalen lamsgehakt
– 1/2 eidooier
– 1/4 ui
– 1 teentje knoflook
– zwarte peper
– paprikapoeder
tomatenspread:
– 10 half-zongedroogde tomaten
– 4 eetlepels pijnboompitten
– 40 gram Parmezaanse kaas
– 8 eetlepels olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1/2 rode peper
Bereiding:
Meng al de ingrediënten voor de burger door elkaar, kruid naar smaak en maak er grote ballen van en plet ze daarna tot een burger. Snijd 4 plakken van ongeveer 1 cm dikte van de aubergine en bestrooi met grof zeezout voor het vocht. Laat dit tien minuten trekken en maak dit daarna schoon.
Maak de spread door alles te mengen. Bak de burgers. Leg een schijf aubergine, daarop de spread, de lamsburger, de tomaat, de rode ajuin, rucola en eindig met aubergine.