Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Vegetarisch

Ravioli van ananas met chocoladeganache, koriander,kokossorbet en oude balsamico (Nagerecht)


Klaargemaakt op: 12/10/2018

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Korianderganache:
– 600 gram origine chocolade met hoog cacao gehalte
– 150 gram fondant chocolade
– 425 gram melk
– 425 gram room
– 150 gram eigeel
– 125 gram suiker
– gemalen koriander

Koriandersiroop:
– 350 gram water
– 50 gram griessuiker
– 5 gekneusde koriander zaadjes
– verse koriander
– snuifje korianderpoeder

Kokossorbet:
– 1050 gram water
– 375 gram suiker
– 1,5 kg ongezoete kokospuree

Rest:
– 2 verse ananassen
– pectine
– vleesmachine
– oude balsamico

Bereiding:

Ganache:
Breng melk en room aan de kook, klop ondertussen de eigelen met het griessuiker tot een ruban, giet hierop de kokende melkroom, voeg de chocolade toe, breng op smaak met de gemalen koriander en laat afkoelen.
Schil de ananas (gebruik onderste en bovenste gedeelte voor de ananas confituur), haal uit het ‘dikkere’ gedeelte met de vleesmachine 3 flinterdunne sneetjes. Snij de rest in dobbelsteentjes , verhit deze kort met wat suiker en pectine. Laat afkoelen.

Koriandersiroop:
Breng het water en de andere ingrediënten aan de kook, laat 10 minuutjes pruttelen en zeef door. Giet een deel van de hete siroop over de dunne sneetjes ananas, laat afkoelen en hou de rest van de siroop aan kant.

Kokossorbet:
Breng water en suiker aan de kook en laat 10 minuutjes zacht koken , laat afkoelen , vermeng met kokos puree en draai af in ijsturbine
Meng voor de siroop wat lekvocht van de ananas confituur met de rest van de koriander siroop en laat inkoken tot een lichte siroop.
Neem de oude balsamico en laat deze desgewenst nog licht inkoken tot gewenste dikte.

Bordschikking:

Leg de ananasvelletjes open op het werkvlak, plaats op de kern een vers blaadje koriander , spuit hierop een truffeltje chocolade , plooi de velletjes dicht. Leg een hoopje ananasconfituur op een koud bord, plaats hierop telkens 3 ananasravioli ’s , schik er een quenelle sorbet naast , werk af met een streepje koriandersiroop , enkele druppels balsamico en een lepelkoekje


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2018
Vorig Vegetarisch:
Mini hamburger van zoete aardappel met stro frietjes (Hapje)

Volgend Vegetarisch:
Gevulde pompoenen met quinoa, kool, noten en feta. (Hoofdgerecht)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |