Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Parmezaans koekje – panna cotta – zure room – paling


Klaargemaakt op: 26/03/2019 Kijkkoken: PACHT 26 – Gijzegem – Pachthofstraat 26

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 potje zure room
– 150 gram gerookte paling

Parmezaans koekje (+/- 80 koekjes):
– 400 gram Parmezaanse kaas
– 400 gram patisseriebloem
– 200 gram boter
– 1 ei

Panna cotta:
– 2 dl zure room
– 2 dl kippenbouillon
– 12 gram gelatine (laten weken in koud water)

Bereiding:

Parmezaans koekje:
Alles mengen en in plastiekfolie rollen en een nacht laten opstijven. (Kan ook in de diepvriezer bewaard worden).
Er daarna schijfjes van ½ cm af snijden. Afbakken op 180 °C gedurende 8 tot 10 minuten.

Panna cotta:
Room en kippenbouillon koken en dan gelatine ondermengen.
Er een stukje gerookte paling opleggen.
Afwerking met crème van gekookte eieren en een takje groen.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken PACHT 26 Gijzegem Pachthofstraat 26
Vorig Aperitiefhapje:
Karnemelk – linzensla – koolrabi – gerookte zalm

Volgend Aperitiefhapje:
Oester – passievrucht – granité van champagne

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |