Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Hoeveduif uit Anjou met asperge tuinbonen en aardappelen.


Klaargemaakt op: 22/05/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 hoeveduiven (500 gr/stuk)
– 1 dl rode wijn
– 2 dl bruine fond
– 4 dikke asperges
– 20gr tuinbonen (netto gekookt en gepeld)
– 20gr lente-ui fijngesneden
– 5 gr bonenkruid
– 30 gr witte wijn
– 1 dl room
– gestoomde aardappelen

Bereiding:

Duif:
Haal borstfilet en boutjes van karkas -kruid vlees met zwarte peper uit molen en zeezout.
Verpak vacuum en gaar in Roner op 58 graden gedurende 30 minuten -bak kort aan in hete boter net voor gebruik.

Saus:
Laat rode wijn tot 1/3 inkoken, voeg bruine fond toe en laat verder inkoken tot gebonden saus.
Zeef door fijne zeef.

Garnituur:
Tuinbonen: Duw de tuinbonen uit schil, kook kort voor en verfris onder koud stromend water, haal pel van bonen.
Laat witte wijn en room inkoken tot 1/3, voeg gesneden lente-ui, bonenkruid en gepelde tuinbonen toe en smaak af met pezo.

Asperges:
Schil de asperges, kook ze beetgaar in ruim gezouten water -serveer warm.

Aardappelen:
Maak een zachte mouselinepuree.

Bordschikking:

Leg de puree onderin, daarnaast in stukken gesneden asperges, bovenop puree een filet en een beentje van de duif die overgoten wordt met de saus, daarnaast de tuinbonengarnituur.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Kalf – prei – hoppescheuten – pesto van zwarte look

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |