Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.


Klaargemaakt op: 05/06/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Consomé van schaaldieren:
– 1 liter ontvette kippenbouillon
– 2 eiwitten
– 1 theelepel tomatenpuree
– 10 gr groentenmengeling (wortel-prei selder-geen ui )
– 60gr niet gepelde garnalen
– pezo

Dim sum:
– 10 gr gekookt kreeftenvlees
– 1 eidooier met scheutje water
– 4 porties schelvisfilet (40 gr/stuk)
– 2 lepels parures van vis (minder mooie filet)
– 1 eiwit
– 20 gr room
– 4 blaadjes dimsumdeeg
– 30 gr wakame
– 25gr enoki
– pezo

Bereiding:

Consomé van schaaldieren:
Mix in keukenrobot de garnalen met groentenafval, tomatenpuree en eiwit goed fijn.
Kruid zeer sterk met zeezout (opgelet garnalen zijn al zout) en zwarte peper.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de eiwitmassa in 1 x toe als de massa goed kookt.
Roer kort en laat staan op matig vuur.
Eiwitkoek komt naar boven en neemt alle onzuiverheden op.
Zeef door neteldoek

Dim sum:
Mix in tmx de vis-parures met eiwit, kruid met pezo -voeg de room toe en mix kort verder tot gebonden massa.
Meng stukjes kreeftenvlees onder vismassa.
Strijk 4 dimsumblaadjes in met eigeel+water.
Leg lepel kreeftenvulling in midden en plooi 4 hoeken naar boven tot dimsum.

Schelvis: Stoom gekruid samen met de dimsum gedurende 3 minuten in stoomoven.

Bordschikking:

Leg vis in een diep bord deels erop dimsum en daarnaast of bovenop de wakame en de enoki.
Overgiet met warme bouillon als bord op tafel staat.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken2 Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Voorgerecht:
Heek-mousseline met zuiderse aromaten.

Volgend Voorgerecht:
Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |