Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 400 gram wilde Schotse zalm met vel (goed geschubd en ontgraat)
– 150 gram hoisin saus*
– 200 gram zalf van knolselder**
– 1 kern van sla(hart)
– 20 gram sojascheuten
– 2 eetlepels lookolie***
– 1 wortel
– 2 lente-uitjes
– 20 gram beukenzwam
– *Hoisin saus: 100 gram hoisin
– 50 gram honing
– 20 gram ketchup
– 10 gram sojasaus
– 10 sesamolie
Lookolie:
– 1/2 liter olijfolie
– 1 teentje look
Bereiding:
Hoisin saus:
Meng alles (koud) tot een gladde saus.
Knolselderzalf:
(in Thermomix) knolselder en ½ room, opwarmen tot 100 °C tot kompleet gaar en daarna nog 3 minuten mixen op 10.
Lookolie:
De olijfolie en het teentje look mixen. (3 weken houdbaar in de frigo).
Snij de slaharten in 2 of in 4, kleur op een hete pan zonder vetstof en voeg (na de kleuring) wat boter toe en kruidt met zeezout en zwarte peper. De gesmolten boter nog een tijdje over de gekleurde slaharten gieten om de sla op te warmen.
Bak de zalmfilets in boter krokant op de velkant, kruidt met zeezout en zwarte peper.
Wanneer het vel krokant gebakken is omdraaien en van het vuur halen.
Enkele minuten laten rusten zodat de vis warm is en mi-cuit.
Verhit de lookolie in een tefalpan, bak de beukenzwammen, voeg de stukjes (voorgekookte) wortel toe, de sojascheuten en de fijngesneden lente-uitjes.
Kruidt met zeezout en zwarte peper.
Warm de hoisin saus op en dresseer warm.