Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal


Klaargemaakt op: 25/09/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 600 gram schelvis (fileren en ontschubben)
– 75 gram boter
– 1 venkel

Risotto:
– 200 gram risottorijst (arborio of carnaroli of vialone nano)
– 600 gram gevogeltebouillon
– 150 gram room
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 30 gram zeekraal
– 20 gram olie

Waterkerssaus:
– 1 dl witte wijn
– 2 dl room
– 1 bundel waterkers
– zeezout
– zwarte peper

Bereiding:

Venkel:
De venkel flinterdun snijden en laten garen in een mengsel van olie, peper, zeezout en witte balsamico-azijn ( of rijstazijn)

Risotto:
Fruit de rijst aan in de olie, bevochtig met de kokende bouillon.
Laat zacht koken tot die beetgaar is, stort uit op een schotel zodat die direct afkoelt en niet verder gaat garen.
Kort voor opdienen, de room opwarmen, kruiden met zeezout en zwarte peper en dan de rijst en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Voeg helemaal op het einde de (kort) voorgekookte zeekraal toe als garnituur.
Serveer warm.

Waterkerssaus:
Breng wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken.
Kruidt met zeezout en zwarte peper.
Mix de waterkers met saus in de thermomix net voor het serveren. (+/- 3 minuten op stand 10)

Schelvis:
Fileer en ontschub de schelvis.
Snij en porties, bak kort in boter en kruidt met zeezout en zwarte peper.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken3 Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Voorgerecht:
Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.

Volgend Voorgerecht:
Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |