Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mini cannelloni met pancetta, chorizo en kaas


Klaargemaakt op: 16/09/2016

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 350 gram grote Penne
– 200 gram pancetta
– 200 gram pikante chorizo
– 3 eiwitten
– 2 teentjes look
– 2 sjalotjes fijngesnipperd
– 6 tomaten (gepeld en ontpit)
– Scheut room
– Parmezaan (waarvan je fijne sneetjes kan trekken met dunschiller)
– Enkele blaadjes basilicum

Bereiding:

Kook de Penne bijna gaar (net niet Al Dente). Spoel af in koud water en zet opzij in water zodat ze niet uitdrogen. Maak nu de vulling : mix de Pancetta , Chorizo samen met de room en de eiwitten, kruid met pe/zo. Zorg dat je een mooi spuitbare massa hebt en vul hiermee de Penne. Leg 4 stukjes Penne naast elkaar op een bakpapier en bedek het met een sneetje Parmezaan. Bak af in een oven van 180° tot de kaas mooi gesmolten is en licht gegratineerd.
Maak nu de tomatensaus door de sjalot en look aan te stoven in olijfolie , voeg de tomaten toe (kruiden pe/zo) , laat zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte. Mix de saus glad samen met enkele blaadjes Basilicum. Maak de Basilicumolie door de rest van de basilicumblaadjes fijn te mixen samen met wat olijfolie.
Presenteer de “cannelloni” op een apero bordje en garneer met de tomatencoulis en basilicumolie en een klein blaadje basilicum.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2016
Vorig Aperitiefhapje:
Calzone met feta, ansjovis, champignon, kappertjes

Volgend Aperitiefhapje:
Erwtensoepje met munt

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |