Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 350 gram grote Penne
– 200 gram pancetta
– 200 gram pikante chorizo
– 3 eiwitten
– 2 teentjes look
– 2 sjalotjes fijngesnipperd
– 6 tomaten (gepeld en ontpit)
– Scheut room
– Parmezaan (waarvan je fijne sneetjes kan trekken met dunschiller)
– Enkele blaadjes basilicum
Bereiding:
Kook de Penne bijna gaar (net niet Al Dente). Spoel af in koud water en zet opzij in water zodat ze niet uitdrogen. Maak nu de vulling : mix de Pancetta , Chorizo samen met de room en de eiwitten, kruid met pe/zo. Zorg dat je een mooi spuitbare massa hebt en vul hiermee de Penne. Leg 4 stukjes Penne naast elkaar op een bakpapier en bedek het met een sneetje Parmezaan. Bak af in een oven van 180° tot de kaas mooi gesmolten is en licht gegratineerd.
Maak nu de tomatensaus door de sjalot en look aan te stoven in olijfolie , voeg de tomaten toe (kruiden pe/zo) , laat zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte. Mix de saus glad samen met enkele blaadjes Basilicum. Maak de Basilicumolie door de rest van de basilicumblaadjes fijn te mixen samen met wat olijfolie.
Presenteer de “cannelloni” op een apero bordje en garneer met de tomatencoulis en basilicumolie en een klein blaadje basilicum.