Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 48 sardines
– Verse takjes tijm
– Verse takjes rozemarijn
– Verse laurierblaadjes
– Olijfolie
– Tomaten
– Sherryazijn
– Bladpeterselie
– Peper en zout
Bereiding:
Leg de sardines in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
Doe er tijm, rozemarijn, laurier, nootmuskaat en olijfolie bij en laat dit alles een aantal uren intrekken.
Verwarm de grill van de oven voor.
Rijg de gemarineerde sardines met 3 tegelijk aan prikkers en rooster ze in dezelfde schaal 10 minuten onder de grill. Draai ze daarbij 1 keer om.
Blancheer de tomaten en ontvel ze. Snij ze in vieren en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak het in de ovenschaal achtergebleven vocht los met water en wat azijn. Klop er dan met een vork de olijolie en peper en zout door.
Voeg de blokjes tomaat en de gehakte peterselie toe aan de saus. Leg de sardines op de borden en besprenkel ze met de saus.
Garneer met rozemarijn, tijm en laurierblaadjes.