Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 bintjes aardappelen (mousseline)
– room
– boter
– 2 teentjes look
– tak rozemarijn
– tijm
– laurier
– 5 dunne sneetjes rauwe ham
150 gram rode linzen
– kippenbouillon
– selder
– ui
Garnituur:
– gefrituurde prei
– rode en groene shiso
Sausje:
– bruine fond
– tijm
– frambozenbier
Bereiding:
De aardappelen schillen en gaar koken in licht gezouten water samen met de look, rozemarijn, tijm en laurier. Nadien afgieten, nog even laten opdrogen en bewerken met de boter en de room tot een spuitbare mousseline. Eventueel bijkruiden. De rauwe ham in de juiste vorm versnijden en laten drogen in een oven van 150°C gedurende +/- 15 minuten. De rode kool gedurende 2 uur laten marineren in een mengsel van olie, suiker, frambozenazijn, frambozenbier, zout en peper. De bruine fond samen met een beetje frambozenbier en tijm laten inkoken tot sausdikte. De rode linzen garen in kippenbouillon met selder en ui. De aardappelmousseline op een klein bordje spuiten en daarop het gedroogd sneetje rauwe ham steken. Langs de andere zijde de warme linzen leggen. Afwerken met enkele druppels saus, takjes shiso en een paar enoki champignons.