Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Aardappelmousseline met rauwe ham en linzen


Klaargemaakt op: 03/02/2012

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 bintjes aardappelen (mousseline)
– room
– boter
– 2 teentjes look
– tak rozemarijn
– tijm
– laurier
– 5 dunne sneetjes rauwe ham
150 gram rode linzen
– kippenbouillon
– selder
– ui

Garnituur:
– gefrituurde prei
– rode en groene shiso

Sausje:
– bruine fond
– tijm
– frambozenbier

 

Bereiding:

De aardappelen schillen en gaar koken in licht gezouten water samen met de look, rozemarijn, tijm en laurier. Nadien afgieten, nog even laten opdrogen en bewerken met de boter en de room tot een spuitbare mousseline. Eventueel bijkruiden. De rauwe ham in de juiste vorm versnijden en laten drogen in een oven van 150°C gedurende +/- 15 minuten. De rode kool gedurende 2 uur laten marineren in een mengsel van olie, suiker, frambozenazijn, frambozenbier, zout en peper. De bruine fond samen met een beetje frambozenbier en tijm laten inkoken tot sausdikte. De rode linzen garen in kippenbouillon met selder en ui. De aardappelmousseline op een klein bordje spuiten en daarop het gedroogd sneetje rauwe ham steken. Langs de andere zijde de warme linzen leggen. Afwerken met enkele druppels saus, takjes shiso en een paar enoki champignons.

 

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Brunoise van aardappel met sint-jacobsvrucht

Volgend Aperitiefhapje:
Ei – gerookte sprot – zure appel – vanille-ijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |