Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 50 gram boter
– 550 gram aardappelen
– 1 fijngehakte ui
– 1 laurierblad
– 1 liter melk
– zout en peper
voor de kruidenolie:
– 10 gram verse platte peterselie
– 3 gram dille
– 15 basilicumblaadjes
– 1,5 dl extra vierge olijfolie
Bereiding:
Snij de aardappelen in dunne schijfjes . Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem, voeg ui en aardappelen toe en roer. Laat onder deksel op zacht vuur stoven ( niet kleuren ) voeg zodra de ui glazig is de melk, laurierblad en zout toe , breng aan de kook. Laat op zacht vuurtje 20 min. koken. Verwijder het laurierblad en mix het geheel tot een dikke soep. Peterselie , basilicum en dille mixen samen met olijfolie , kruiden met peper en zout.
Dien de soep met de kruidenolie op in individuele soepkommetjes.