Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg mosselen
– scheut room
– 1 rode ui
– 100 gram Ardeense ham
– 2 eetlepels gesnipperde bieslook
Benodigdheden om de mosselen te koken:
– 1 prei
– 1 rode ui
– 3 selderstengels
– 1 takje tijm
– 1 cm gember
– 1 dl witte wijn
Bereiding:
Prei fijn snijden en stoven. Intussen rode ui,selder, prei grof snijden, en aanbakken met grof gemalen peper, gember, tijm; blussen met witte wijn, en na 10 min sudderen hierop de mosselen leggen en laten openen.
Verwijder de mosselen, laat de groenten verder koken onder gesloten deksel.
Ontschelp de mosselen en zeef de groentebouillon. Laat deze inkoken tot de gewenste dikte, zet van het vuur en voeg een scheut room toe, kruid af naar smaak.
Snijd de hesp in fijne reepjes en snijd een rode ui in blokjes, fruit aan in olie, voeg de hesp toe en na