Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 asperges
– panko
– geraspte Parmezaanse kaas
– bloem
– 3 losgeklopte eieren
– olie
Aiolidip :
– zure room
– mayonaise
– knoflookteentjes
– citroen
– fijngehakte peterselie
– pezo
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr. Schil de asperges. Meng in een kom de panko en geraspte parmezaanse kaas, kruid met peper en zout.
Zet 3 schalen klaar : 1 met bloem, 1 met ei en 1 met panko kaasmengeling. Wentel de asperges eerst door de bloem, dan door de eieren en daarna door de panko kaasmengeling.
Leg de asperges op een ingeoliede ovenplaat en laat 15 à 20 min roosteren tot ze gaar en goudbruin zijn.
Meng voor de dipsaus alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
Serveer de aspergefrietjes met de dipsaus.