Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Asperges op Vlaamse wijze – nieuwe stijl


Klaargemaakt op: 03/04/2015

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 20 grote witte asperges
– 10 grote groene
– 1 pakje melkerijboter
– 20 eieren
– peterselie
– verse kervel
– 2 limoenen
– witte azijn

 

Bereiding:

Asperges schillen. Trek van de witte asperges een soort van tagliatelle met een dunschiller (punten apart houden en al dente koken). Marineer de asperge tagiatelli in wat boter met limoensap na deze eerst kort geblancheerd te hebben. Kook de groene asperges al dente en snijd ze in de lengte middendoor.
Breek de eieren en leg de eigelen 15 minuten in de azijn. Leg ze daarna zo’n 3 minuten in heet water. Klop het eiwit op tot schuim en maak er quenelles van en laat garen in het asperge water. Snipper de peterselie fijn en maak met de helft van de gesmolten boter een soort van peterselie boter , de andere helft kruiden met pe/zo en nootmuskaat.
Schik de groene asperges op een bordje en draai daarboven op de witte asperge tagliatelli, het eiwit schuimpje en de eidooier, werk af met de gesmolten boter , een takje kervel en wat peterselie boter.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Bloempotje met primeurgroentjes

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken asperges met granaatappelvinaigrette en postelein

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |