Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 20 grote witte asperges
– 10 grote groene
– 1 pakje melkerijboter
– 20 eieren
– peterselie
– verse kervel
– 2 limoenen
– witte azijn
Bereiding:
Asperges schillen. Trek van de witte asperges een soort van tagliatelle met een dunschiller (punten apart houden en al dente koken). Marineer de asperge tagiatelli in wat boter met limoensap na deze eerst kort geblancheerd te hebben. Kook de groene asperges al dente en snijd ze in de lengte middendoor.
Breek de eieren en leg de eigelen 15 minuten in de azijn. Leg ze daarna zo’n 3 minuten in heet water. Klop het eiwit op tot schuim en maak er quenelles van en laat garen in het asperge water. Snipper de peterselie fijn en maak met de helft van de gesmolten boter een soort van peterselie boter , de andere helft kruiden met pe/zo en nootmuskaat.
Schik de groene asperges op een bordje en draai daarboven op de witte asperge tagliatelli, het eiwit schuimpje en de eidooier, werk af met de gesmolten boter , een takje kervel en wat peterselie boter.