Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 6 mooie aubergines
– 6 uien
– 15 tenen knoflook
– 6 eetlepels olijfolie
– 3 takjes verse tijm
– 3 theelepels tomatenpuree
– 200 gram ricotta
– 15 plakken coppa
– Peper en zout
Bereiding:
De groenten voorbereiden:
Halveer de aubergines in de lengte. Kerf met een scherp mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en schik de halve aubergines dan in een ovenschaal. Pel de uien en tenen knoflook en hak ze grof. Strooi een beetje ui en knoflook over de aubergine en sprenkel er dan de olijfolie over. Breng op smaak met peper, zout en de blaadjes tijm. Zet de schaal dan 25 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
De auberginekaviaar:
Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines. Voeg de rest van de ui en knoflook toe. Draai kort in een keukenmachine terwijl je de tomatenpuree en een beetje olijfolie toevoegt. Zet de kaviaar afgedekt in de koelkast.
De glazen samenstellen:
Verdeel de auberginekaviaar over de glazen met behulp van een lepel of een spuitzak.
Verdeel er nadien de ricotta over en tot slot de coppa. Je kunt de coppa naar wens tot roosjes vouwen of in reepjes snijden.