Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram kalfszwezeriken
– 1 rode paprika
– 2 Granny smith appelen
– 2 Doyenne peren
– 1 geschilde kleine ananas
– 1 geschilde kleine rijpe mango
– 8 cl rijstazijn
– 20 gram vers geraspte gember
– 20 fijngehakte korianderstengels
– 1 fijngehakt teentje knoflook
– 50 gram lichte cassonade suiker
– 1 koffielepel komijn poeder
– Filodeeg (1/2 blad per persoon)
Bereiding:
Maak de chutney 4 dagen van tevoren klaar. Pel daarvoor de paprika, snij in 4 en haal er de pitjes uit. Schil de appelen, de peren, de ananas en de mango, snij het vruchtvlees telkens in fijne julienne en de peren in blokjes van 5 mm. Breng de rijstazijn aan de kook, doe er de gember, de korianderstengels en de knoflook bij samen met het fruit en de suiker. Strooi er de komijn over en laat 15 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zet in de ijskast tot het serveren. Bak ondertussen de zwezeriken lobbetjes aan na ze door de vloeiende bloem te hebben gehaald, bak tot krokant (kruiden pe/zo) Snij het filodeeg in kleine vierkantjes van zo’n 5 cm en leg deze 2 per 2 gekruist over elkaar. Dep de zwezeriken op een stukje keukenpapier zodat eventueel overtollig vet wordt verwijderd. Leg de lobbetjes nu in het midden van de filodeeg en vouw deze toe tot een klein beursje, prik de uiteinden vast met een halve cocktail prikker. Bak de beursjes goudbruin af in de oven.
Serveer op een aperitief schaaltje op een bedje van chutney.