Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Beursje van krokant gebakken zwezerik met oosterse chutney


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 250 gram kalfszwezeriken
– 1 rode paprika
– 2 Granny smith appelen
– 2 Doyenne peren
– 1 geschilde kleine ananas
– 1 geschilde kleine rijpe mango
– 8 cl rijstazijn
– 20 gram vers geraspte gember
– 20 fijngehakte korianderstengels
– 1 fijngehakt teentje knoflook
– 50 gram lichte cassonade suiker
– 1 koffielepel komijn poeder
– Filodeeg (1/2 blad per persoon)

 

Bereiding:

Maak de chutney 4 dagen van tevoren klaar. Pel daarvoor de paprika, snij in 4 en haal er de pitjes uit. Schil de appelen, de peren, de ananas en de mango, snij het vruchtvlees telkens in fijne julienne en de peren in blokjes van 5 mm. Breng de rijstazijn aan de kook, doe er de gember, de korianderstengels en de knoflook bij samen met het fruit en de suiker. Strooi er de komijn over en laat 15 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zet in de ijskast tot het serveren. Bak ondertussen de zwezeriken lobbetjes aan na ze door de vloeiende bloem te hebben gehaald, bak tot krokant (kruiden pe/zo) Snij het filodeeg in kleine vierkantjes van zo’n 5 cm en leg deze 2 per 2 gekruist over elkaar. Dep de zwezeriken op een stukje keukenpapier zodat eventueel overtollig vet wordt verwijderd. Leg de lobbetjes nu in het midden van de filodeeg en vouw deze toe tot een klein beursje, prik de uiteinden vast met een halve cocktail prikker. Bak de beursjes goudbruin af in de oven.
Serveer op een aperitief schaaltje op een bedje van chutney.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Fazantenpastei met uienconfituur

Volgend Aperitiefhapje:
Frivool slaatje met gerookte kalfszwezerik

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |