Aantal personen: 40
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 vellen bladerdeeg
– 100 gram ricotta
– 250 gram mascarpone
– 150 gram olijfjes (ontpit)
– 2 zoete paprika’s
– bieslook
– kervel
– platte peterselie
– rucola
Pesto van rucola:
– rucola
– pijnboompitten
– look
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
Bereiding:
De pesto maken door alle ingrediënten te mixen. De zoete paprika’s schillen en in een zeer fijne brunoise versnijden. Hetzelfde doen met de zwarte olijven. De ricotta mengen met de mascarpone, de zoete paprika’s en de versneden olijfjes, goed kruiden met zout en Espelette peper. De vierkante vellen bladerdeeg versnijden en beleggen met een weinig kaasmengsel. Afbakken in een warme oven (200°C) gedurende +/- 10 minuten. De groene kruiden grondig wassen en lichtjes kruiden met peper en zout. Even voor opdienen door een weinig olie halen. Warm bladerdeegje op schaaltje leggen, beleggen met de kruiden. Pesto er rond druppelen en eventueel nog enkele schilfers Parmezaanse kaas.