Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Blini’s
– 250 gram aardappelen, gekookt in de schil en gepasseerd
– 80 gram bloem
– 3 eieren, geplitst
– PeZo + nootmuskaat
– 1,5 dl melk
– 1,5 dl arachide-olie
– 300 gram kalfszweriken
– klontje boter
Saus
– 1 eetlepel kappertjes
– fijngesneden bieslook
– fijngesneden platte peterselie
– 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaat
– 1 dl olijfolie
– 3 eetlepels balsamico-azijn
– 2 eetlepels geklaarde boter
– pezo
Bereiding:
Roer alle ingrediënten voor de saus goed door mekaar en breng op smaak met pezo.
Meng de aardappelpuree met de melk, eigeel, bloem en kruiden. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor.
Verhit een pan met aanbaklaag en doe er een lepel arachideolie in. Maak met behulp van een lepel kleine, dikke pannekoekjes van de puree en bak deze 30 seconden aan beide kanten.
Blancheer de zweriken gedurende 5 minuten in gezouten water. Spoelen onder koud water en verwijder de vliesjes. Snij de zweriken in stukken, bebloem en kruid ze. Bak ze krokant in de boter.
Leg op iedere blini stukjes zwezerik en nappeer met de saus.