Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Blini’s van aardappel met krokant gebakken kalfszwezeriken


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Blini’s
– 250 gram aardappelen, gekookt in de schil en gepasseerd
– 80 gram bloem
– 3 eieren, geplitst
– PeZo + nootmuskaat
– 1,5 dl melk
– 1,5 dl arachide-olie
– 300 gram kalfszweriken
– klontje boter

Saus
– 1 eetlepel kappertjes
– fijngesneden bieslook
– fijngesneden platte peterselie
– 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaat
– 1 dl olijfolie
– 3 eetlepels balsamico-azijn
– 2 eetlepels geklaarde boter
– pezo

 

Bereiding:

Roer alle ingrediënten voor de saus goed door mekaar en breng op smaak met pezo.
Meng de aardappelpuree met de melk, eigeel, bloem en kruiden. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor.
Verhit een pan met aanbaklaag en doe er een lepel arachideolie in. Maak met behulp van een lepel kleine, dikke pannekoekjes van de puree en bak deze 30 seconden aan beide kanten.
Blancheer de zweriken gedurende 5 minuten in gezouten water. Spoelen onder koud water en verwijder de vliesjes. Snij de zweriken in stukken, bebloem en kruid ze. Bak ze krokant in de boter.
Leg op iedere blini stukjes zwezerik en nappeer met de saus.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken konijnenlever met sorbet van appel met tijm en zwarte peper

Volgend Aperitiefhapje:
Carpaccio van kalfsvlees met Gandaham en pesto van rucola

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |