Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bloemkool soep, toastje, garnaaltjes


Klaargemaakt op: 02/10/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1/2 bloemkool
– 2 uien
– 1 prei wit
– 2 stengels bleekselder
– Scheutje room
– Kippenbouillon
– Toastbrood (5 sneetjes)
– Enkele roosjes bloemkool
– Verse bieslook
– Verse garnaaltjes

 

Bereiding:

Snipper ui – prei en bleekselder fijn en reinig de bloemkool , stoof aan in wat boter en bevochtig met de kippenbouillon. Laat zo’n 20 minuutjes koken , mix fijn en kruid af met pe/zo. Voeg een scheutje room toe om ze op deze manier wat fluweliger te maken. Kook de rest van de bloemkool roosjes gaar en mix met wat room tot een smeuïge massa, kruid af met pe/zo en voeg wat fijn gesnipperde bieslook toe. Snijd van het toastbrood de korstjes , snijd in partjes en rooster in een voorverwarmde oven. Bestrijk de toastjes met de bloemkoolmousse en leg er enkele garnaaltjes op.
Giet de soep in een aperotasje en leg op de rand een toastje met de bloemkoolmousse en de garnaaltjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Thaise kippenballetjes met curry en cocos

Volgend Aperitiefhapje:
Samosa met boerenkool en aardappel en tomaten chutney

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |