Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bloemkoolmousse met garnalen


Klaargemaakt op: 06/02/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 bloemkool
– 3 dl groentebouillon
– 3 dl room
– 2 eetlepels mierikswortelroom
– 6 gram agar-agar
– 100 gram grijze garnalen
– 2 bakjes tuinkers

 

Bereiding:

Snij de bloemkool in klien roosjes. Breng de groentebouillon aan de kook en laat de bloemkoolroosjes garen in de bouillon, voeg ook de agar-agar toe. Mix de gekookte bloemkool samen met de bouillon tot een glad geheel. Klop de room half op en voeg dan de mierikswortelroom toe en meng voorzichtig onder de half afgekoelde massa. Proef en kruid, indien nodig, met peper en zout. Spuit de bloemkoolmousse in kleine glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk net voor het af met de gepelde garnalen en de tuinkers.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Gekonfijte sjalot met knolselderpuree en gebakken spek

Volgend Aperitiefhapje:
Gevulde champignons

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |