Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kleine bloemkool
– 3 sjalotten
– 2 wit van prei
– 1 liter kippenbouillon
– 1 flesje Draeckenier
– 1 dl room
– 2 inktvissen
– 1 ei
– 1 vel bladerdeeg
– 50 gram Oud Brugge
– kerriepoeder
Bierbeslag:
– 250 gram bloem
– 1/2 flesje Draeckenier
– pezo
Bereiding:
De sjalotten aanstoven en er nadien de versneden bloemkool (3/4) aan toevoegen. Bevochtigen met een groentebouillon en laten garen gedurende +/- 20 minuten. Mixen en eventueel zeven. Pas nadien het bier er aan toevoegen samen met de room. Op smaak brengen met peper en zout. Van de rest van de bloemkool een zeer fijne brunoise maken. Deze gedurende enkele seconden laten garen in licht gezouten water.
De bladerdeeg instrijken met een geklopt ei en bestrooien met geraspte Oud Brugge . Afbakken in een warme oven. Het bierbeslag maken door van de bloem en het bier een glad beslag te maken. Afkruiden. De inktvissen in dunne lamellen versnijden en door het bierbeslag halen. Afbakken in frituurvet van 180°C.
In de soeptas een beetje couscous van bloemkool leggen, er het soepje overgieten. Afwerken met een staafje gebakken bladerdeeg en een inktvisringetje.