Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bloempotje met primeurgroentjes


Klaargemaakt op: 03/04/2015

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Een assortiment van minigroentjes (wortelen,radijzen, mini asperges, miniprei,..)
Per persoon een bloempotje (terracotta, email of in hout)

– Een handvol groene kruiden (basilicum – kervel – peterselie – dille – …)
– 1 potje natuur yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 donker brood (pompernikkelbrood)
– Zwarte olijven
– Ansjovis
– Pijnboompitten
– Kappertjes
– Enkele teentjes look

 

Bereiding:

Reinig de groentjes, het groene lof van bvb de worteltjes mag er nog gedeeltelijk aan blijven. Stoom de groentjes beetgaar (behalve de radijzen). En koel of onder koud stromend water.
Maak de tapenade van de olijven – kappertjes – ansjovis – pijnboompitten en de look. Droog de sneden brood even in een oven, cutter het fijn en meng met de tapenade, dit is als het ware je “pot-aarde”. Doe in de potjes (die je op voorhand langs de binnenzijde met wat alu-folie bedekt hebben) en plaats er de groentjes in tot een “mooi bloempotje”.
Maak een dipsausje van de yoghurt en de verse kruiden met het citroensap.
Plaats op een schaaltje voor iedereen een klein potje dipsaus en een bloempotje.

 

 

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Kort gebakken zalm met pestopuree.

Volgend Aperitiefhapje:
Asperges op Vlaamse wijze – nieuwe stijl

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |