Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 sneetjes wit brood
– 300 gram hartzwezerik
– 1 dl bruine fond
– 250 gram boleten
– 1/2 dl porto
– 3 eetlepels ketjap
– 1 eetlepel rijstazijn
– 20 gram boter
– 50 gram vloeiende bloem
– 3 eetlepels geklaarde boter
– takje groen
Bereiding:
Kook de kalfszwezerik in een groentebouillon. Ontvlies en snijd in sneetjes. Haal door de vloeiende bloem en bak net voor opdienen in geklaarde boter. Kruiding nagaan.
Kook de bruine fond samen met de porto in tot een saus en werk af met de ketjap, rijstazijn en monteer met de koude klontjes boter. Versnijd de sneetjes wit brood in kleine rechthoekjes, rol plat en laat licht kleuren in de oven (eventueel tussen 2 platen). Versnijd de boleten en bak kort aan in geklaarde boter.
Leg op het gebakken sneetje brood samen met een sneetje gebakken kalfszwezerik. Werk af met een rondje saus en een takje groen.