Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bosduif – pastinaak – prei – selder – room – cantharellen


Klaargemaakt op: 15/11/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 pastinaken
– 1 wit van prei
– 1 grote ui
– 1,5 liter kippenbouillon
– 1 dl room
– 1 filet van bosduif
– 100 gram cantharellen
– 1 klein sjalotje
– 1/4 teentje look
– 100 gram boerenboter

Bereiding:

Het filetje van de bosduif laten garen in een groentebouillon. Daarna versnijden in een fijne julienne.
De cantharellen grondig kuisen en kort aanbakken in echte boter samen met een fijn gesnipperd sjalotje en ¼ van een teentje look. De ui, prei en pastinaak schoonmaken, fijnsnijden en samen aanstoven in wat boter.
Bouillon toevoegen en ongeveer 15 min. laten koken. Kruiden met peper en zout. Goed mixen. Doe de soep in een tasje en leg in het midden een mengeling van de gebakken cantharellen en de julienne van bosduif.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Everzwijnpaté – kweeperen – veenbessen

Volgend Aperitiefhapje:
Fazant – rode biet – gele paprika – knolselder – Oud Brugge

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |