Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Bospaddestoelen en petit gris-slakjes in brickdeeg


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 150 gram bospaddestoelen
– 16 petit-gris slakjes
– 3 sjalotten
– 1 teentje look
– 16 kleine shi-take paddestoelen
– krulandijvie
– 5 cl slaolie
– 2 cl rode wijnazijn

 

Bereiding:

De bospaddestoelen grondig kuisen net als de sjalotten en het teentje look. Na het kuisen in een kleine brunoise versnijden. Alles aanstoven in een weinig olijfolie. De “petit-gris” slakjes ook in een fijne brunoise versnijden en toevoegen aan de gestoofde groentjes. De velletjes brickdeeg afsnijden op 10 cm lengte en instrijken met olijfolie. Beleggen met het bospaddestoelen mengsel. Oprollen en afbakken in de oven of in een weinig olijfolie op de bakpan. De krulandijvie kuisen en door het mengsel van de slaolie en de rode wijnazijn halen. Kruiden met peper en zout. De shi-take paddestoelen kuisen en kort aanbakken in een weinig olijfolie. Een weinig krulandijvie in een glaasje schikken, er een brick-gebakje bijsteken en afwerken met een paar gebakken shi-take paddestoelen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Warme camenbert met appeltjes

Volgend Aperitiefhapje:
Griet op een kussentje van bospaddestoelen en gember

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |