Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 pakken filodeeg
– 2 kippenbouten
– 1 teentje knoflook
– 2 theelepels koriander
– 2 theelepels kaneel
– 1 snuifje saffraan
– 1 theelepel fenergiek
– 1/2 theelepel kardemon
– 1 theelepel verse gember, geraspt
– 1/2 gepekelde citroen
– 1 eetlepel verse koriander, gehakt
– 1 eetlepel platte peterselie, gehakt
– 1 kippenbouillonblokje
– 4 eetlepels boter
Zoete ui:
– 1 witte ui
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 eetlepel suiker
– rasp van sinaasappel
Amandelmengsel:
– 50 gram geroosterde amandelen
– poedersuiker
Bereiding:
Bak de kippenbouten rondom aan. Voeg de knoflook , alle specerijen, gepekelde citroen, peterselie, koriander toe. Voeg het bouillonblokje en water toe tot de kip net onder staat. Gaar onder deksel gedurende 30 min.
Laat de kip afkoelen en pluk het vlees.
Bak ondertussen de zoete ui klaar in olie (op een zacht vuurtje) en breng op smaak met kaneel, suiker, peper en zout. Voeg 1 dl kippenkookvocht toe. Laat inkoken tot het vocht ingedikt is en de uien zacht en gaar zijn. Hak de amandelen fijn en vermeng met 1 eetlepel poedersuiker.
Smelt de boter en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de filodeeg in repen van 10 cm bij 5 cm. Leg een reep in de lengtevoor je en bestrijk ze met de gesmolten boter, leg er 2de reep op en bestrijk ook met boter. Schep er een lepeltje kip, een deeltje ui en weinig amandelen. Vorm de zijkanten naar binnen, deels over de vullingen en vouw verder goed dicht. Leg de dicht gevouwen briouats op de bakplaat en bak ze op
200 °C gedurende 15-20 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker en kaneel.