Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 bintjes aardappelen (brunoise)
– 4 bintjes aardappelen (mousseline)
– 2 teentjes look
– tijm
– laurier
– room
– olie
– waterkers
– 2 rode paprika’s
– 1 zoete langwerpige rode pimentpaprika
– 20 sint-jacobsvruchten
Garnituur:
– waterkers
– rode zuring
– rucola
Bereiding:
De aardappelen voor de mousseline schillen en gaar koken in licht gezouten water samen met de look, tijm en laurier. Nadien afgieten, nog even laten opdrogen. De waterkers kort blancheren in licht gezouten water. Direct verfrissen in ijswater, uitknijpen en mixen met een weinig olie. Dit onder de aardappelen mengen en bewerken met de olie en de room tot een spuitbare mousseline. Eventueel bijkruiden. De rode paprika’s schillen en in een fijne brunoise snijden. De zoete paprika eveneens in een kleine brunoise versnijden en samen met de paprika’s laten uitzweten tot ze gaar zijn. Daarna alles heel fijn mixen en bewerken tot een spuitbare massa. De aardappelen voor de brunoise versnijden in kleine kubusjes en deze krokant bakken in ruim olijfolie. De apero-bordjes opwarmen en warm houden. De sint-jacobsvruchten kruiden met peper en zout en langs beide zijden kort aanbakken en doormidden snijden. Op de warme aperobordjes een beetje van de aardappelbrunoise schikken. Daarnaast enkele stippen van de aardappelmousseline spuiten en enkele stippen van de paprikasaus. Links en rechts een halve sint-jacobsvrucht leggen en afwerken met enkele takjes groen.