Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 100 gram ganzenlever
– 4 sint-jacobsvruchten
– 1 struikje witloof
– 1 sjalot
– sherry azijn
– witte wijn
– truffeljus
– notenolie
– olijfolie
Bereiding:
Snipper de sjalot fijn en meng met 5 eetlepels witte wijn, 3 eetlepels truffeljus, 1 eetlepel sherryazijn, takje tijm, enkele gekneusde peperbollen en een snuifje zout en laat dit alles voor de helft inkoken , zeef door en laat afkoelen. Leg enkele dungesneden ganzenlever sneetjes op het bord (rechts) en kruid met pe/zo en enkele druppeltjes truffelolie. leg hier bovenop een sneetje cocquille en kruid ook dit met een weinig zeezout en peper uit de molen. Lepel er wat truffelvinaigrette over. Snij witloof in fijne julienne en laat even marineren in de vinaigrette , garneer het geheel met wat witloof.