Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Carpaccio van ganzenlever met Cocquille en truffelvinaigrette en witloof


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 100 gram ganzenlever
– 4 sint-jacobsvruchten
– 1 struikje witloof
– 1 sjalot
– sherry azijn
– witte wijn
– truffeljus
– notenolie
– olijfolie

 

Bereiding:

Snipper de sjalot fijn en meng met 5 eetlepels witte wijn, 3 eetlepels truffeljus, 1 eetlepel sherryazijn, takje tijm, enkele gekneusde peperbollen en een snuifje zout en laat dit alles voor de helft inkoken , zeef door en laat afkoelen. Leg enkele dungesneden ganzenlever sneetjes op het bord (rechts) en kruid met pe/zo en enkele druppeltjes truffelolie. leg hier bovenop een sneetje cocquille en kruid ook dit met een weinig zeezout en peper uit de molen. Lepel er wat truffelvinaigrette over. Snij witloof in fijne julienne en laat even marineren in de vinaigrette , garneer het geheel met wat witloof.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Frittata met spinazie en courgette

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte lams filet met een toastje van gekonfijte look

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |