Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 grote rode bieten
– 400 gram carpaccio van hert
– een handvol pijnboompitten
– balsamicoazijn
– Parmezaanse kaas
– olijfolie
Bereiding:
Gril de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Snij de rode biet met een dunschiller in dunne plakjes.
Neem een grote pan, giet er flink wat olijfolie in en leg zo veel mogelijk plakjes rode biet naast elkaar. Laat ze gaar bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Draai ze om zodat ze ook aan de andere kant gaar kunnen worden. Zodra ze gaar zijn duw je ze opzij. Ze krullen dan op, krijgen een grillige vorm en zo krijg je ook plaats voor een volgende lading plakjes rode biet.
Haal de gare, gekrulde plakjes uit de pan en leg op een vel keukenpapier.
Leg een paar plakjes hert op een bordje, nappeer er een paar plakjes rode biet op.
Werk af met balsamicoazijn, de gegrilde pompoenpitten en de parmezaanschilfers.