Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Carpaccio van kalfsvlees met Gandaham en pesto van rucola


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 biefstuk van het kalf
– 8 plakjes Ganda-ham
– 1 dl olijfolie
– 500 gram grofgehakte zongedroogde tomaten
– 250 gram rucola
– 150 gram geschaafde parmezaanse kaas
– 6 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– aangemaakte kruidensalade

 

Bereiding:

Maal de rucola fijn in de foodprocessor, maar houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
Voeg 4 eetlepels pijnboompitten, 100 gram parmezaanse kaas en de olijfolie toe (maal echter niet te fijn). Breng op smaak. Snij de biefstuk open zodat één grote lap vlees ontstaat.
Leg het vlees op een plastic folie, kruid stevig, beleg met de Ganda-ham en smeer het rucola-mengsel erover. Leg hierop de grof gehakte tomaten, overige kaas en pijnboompitten en rol strak op tot een stevige rol. Vries de rol lichtjes aan en snijd er dunnen plakken van met de snijmachine.
Leg de plakken op de bord en werk af met de kruidensla en enkele druppels van de rucola-pesto.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Blini’s van aardappel met krokant gebakken kalfszwezeriken

Volgend Aperitiefhapje:
Appelhapje met haring in dillesaus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |