Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 50 gram citroensap
– 37.5 gram sushiazijn
– 37.5 gram mirin
– 50 gram kippenfond
– 5 gram chilipepersaus
– 20 gram yuzusap
– 1/2 stengel citroengras
– 5 gram gember
– vissaus
– 2 takjes munt
– 2 takjes koriander
– 10 gram ingelegde gember
– 10 gram ingelegde look
– 4 tenen knoflook
– 125 gram ketjap
– 250 gram sojasaus
– 100 gram sushiazijn
– 50 gram honing
– 1/4 chilipeper (fijn gesneden)
– 4 makreelfilets
– 1 limoen
– witte peper
– fleur de sel
– 1 rijpe avocado
– Sap van 1/2 citroen
– 30 gram kippenfond
– 30 gram room
– 1/4 ui
– 1 teentje look
– 2 pequillopepers (gegrild)
– Olijfolie
– 30 gram sushiazijn
– Cayennepeper
– 2 dl kippenfond
Bereiding:
Ceviche:
Meng alle sappen in een grote pot , draai de rest van de ingrediënten fijn in de blender en voeg ze bij de sappen. Laat deze massa een dag trekken en breng op smaak met de vissaus.
Ingelegde look:
Pel de tenen look en leg ze in koud water en breng aan de kook, giet meteen af en spoel onder koud stromend water. Herhaal dit nog 2maal. Meng de overige ingrediënten en breng aan de kook , voeg de look toe. Laat afkoelen, giet de look met de marinade in een bakje en dek af. Zorg dat de teentjes onder staan. Zet de look in de koelkast en laat minimaal 1 week marineren. (Hoe langer hoe beter….)
Makreel:
Haal het vel van de makreelfilets en verwijder de graten. Verdeel in stukjes, en maak sneetjes in de makreel (niet helemaal door). Leg de stukken makreel in een diepe schaal en doe limoensap en rasp, witte peper en fleur de sel op de filets. Giet ruim cevichemarinade op de makreel en zet 30 min in de koelkast.
Avocadocrème:
Haal schil van avocado en snij in blokjes, doe deze samen met het citroensap en de kippenfond in de blender en draai mooi glad Voeg room toe , kruid met pe/zo , en meng goed , passeer door een fijne zeef.
Pequillocrème:
Stoof de ui , pequillopeper en de knoflook in wat olijfolie, kruid met pe/zo/ en cayenne. Blus met de sushiazijn en kippenfond. Laat 30 minuutjes rustig garen en daarna afkoelen. Zeef de massa en draai ze in de blender mooi glad. Presenteer alles mooi in een apero potje.