Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Champignons met uien en knoflookvulling


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 14

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 14 middelgrote champignons
– 3 tenen look
– 100 gram fijn gesneden rode ui
– 180 gram boter
– 50 gram vers broodkruim
– 1 eetlepel fijne peterselie
– platte peterselie voor garnering
– 5 gram parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Haal de steeltjes uit de champignons en snij ze fijn samen met de knoflook. Smelt de helft van de boter in en pan, smoor hierin de steeltjes samen met de fijn gesneden knoflook en de gesnipperde uien gedurende 3 minuten. Vermeng in een kommetje het broodkruim, de peterselie en de geraspte kaas, voeg dit toe aan het warme uienmengsel. Smelt de rest van de boter in een pan, pers de resterende knoflook uit en verwarm lichtjes 2 minuten, schenk dit in de ovenpan.
Schik de gevulde champignons in de ovenschaal en de rest van de gesmolten boter, laat 20 minuten in de voorverwarmde oven 180° bestrooi nadien met peterselie en dien op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Mini uiensoepje met krokante korstjes

Volgend Aperitiefhapje:
Filopasteitje met uienvullingen kaas

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |