Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Consommé van konijn onder een bladerdeeg korstje


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg konijnen karkassen
– 3 uien
– 3 wortels
– 2 selderstengels
– Tomatenpuree
– Scheut rode wijn
– Bouquet garni
– 1 liter gevogelte bouillon
– 100 gram prepare
– 2 eiwitten
– 1 prei
– 1/2 wortel in kleine brunoise
– 1 raapje in kleine brunoise
– Bladerdeeg / Losgeklopt ei
– 1 konijnenbout

 

Bereiding:

Maak eerst een goede konijnenfond door de konijnenkarkassen te kleuren in de oven, voeg na halve kleurtijd de fijngesneden wortel, ui en selder toe + voeg een lepeltje tomatenpuree toe. Laat nog wat verder kleuren in de oven doe alles in een ruime kom, roer de bakresten los met wat water en de rode wijn. Breng het geheel aan de kook met de kippenbouillon en laat zachtjes trekken. Zeef de bouillon , en klaar deze door een mengsel van fijngesneden ui,wortel en prei samen met de prepare en de eiwitten toe te voegen. Laten zachtjes koken en zeef daarna alles door een neteldoek. Kruid af.
Voor de garnituur snij je de wortel en het raapje in kleine brunoise en kook deze in wat gezouten water beetgaar. Gaar de konijnen bout en snij ook dit vlees in kleine brunoise.
Breng in elk klein leeuwenkopje een beetje garnituur en giet er wat consommé over. Dek het leeuwenkopje af met een klein velletje bladerdeeg (strijk aan de rand van het leeuwenkopje wat losgeklopt ei en doreer ook het bladerdeeg met het losgeklopte eiwit.)
Bak het bladerdeeg krokant in een voorverwarmde oven en serveer de leeuwenkopjes op een klein bordje met een lepeltje bij.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Filopasteitje met uienvullingen kaas

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken konijnenlever met sorbet van appel met tijm en zwarte peper

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |