Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Koude oester met passievrucht :
– 20 Zeeuwse oesters
– 10 passievruchten (sap)
– 2,5 eetlepels suiker
– gelatine vegetal
– tijm
Oester met coulis van lamsoor:
– 20 Zeeuwse oesters
– 400 gram lamsoor
– 100 ml visfumet
– 4 limoentjes
– 200 ml room
– 4 lente-uitjes in hele dunne ringen
– 100 gram oude geraspte kaas
Bereiding:
Koude oester met passievrucht:
Breng het sap van de passievruchten op smaak met beetje suiker, warm op tot boven de 70° en voeg de gelatine toe (verhouding 50g/liter). Meng goed (probeer luchtbellen te vermijden) en stort de massa uit in een ovenschaal waarin je vershoudfolie hebt gelegd, laat opstijven in de ijskast. De opgesteven passievruchten coulis in plakjes snijden en op de losgemaakte oester leggen. Garneer met beetje verse tijmblaadjes.
Oester met coulis van lamsoor:
Maak eerst de coulis door de lamsoor kort te blancheren , warm ondertussen de visfumet met limoensap op en voeg de lamsoor toe. Mix fijn en wrijf door een zeef. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Open de oesters , maak los (sap verwijderen) en schik op een ovenplaat, druppel er beetje limoensap over en vers gemalen peper. Strooi er beetje uitjes over , wat room en wat kaas. Gril kort gedurende zo’n 3 à 5 minuutjes en serveer met de coulis van lamsoor.