Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Een lijntje kipsla


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 piepkuikenfilets
– 2 dl kokosroom
– citroengras
– gember
– 16 groene asperges
– 16 blaadjes rode zuring
– 4 nieuwe aardappelen
– 4 radijzen
– mayonaise

 

Bereiding:

De kippenfilet in een brunoise versnijden van 2 cm. Deze stukken garen in een mengsel van kokosmelk waaraan stukjes citroengras en gember werden toegevoegd.
De ongeschilde aardappelen garen in een groentebouillon. Met een appelboor er rondjes uitsteken en deze nadien versnijden op een dikte van 1,5 cm. Net voor opdienen nog even opwarmen in een weinig geklaarde boter.
De groene asperges gaar koken in licht gezouten water. De koppen van de asperges gebruiken als garnituur. De rest van asperges versnijden en mixen. De gemixte asperges door een zeer fijne zeef gieten en het vocht toevoegen aan de mayonaise.
De kokosmelk verder laten inkoken tot sausdikte en er op het laatste nog een weinig groene currypasta ondermengen.
Een streep trekken met de aspergemayonaise, daarop een stukje kipfilet schikken, een rondje aardappel, een takje rode zuring, een groene aspergekop en een sneetje van een radijsje.
Afwerken een paar druppels kokossaus, sojasaus en een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Sandwich van piepkuiken en blauwschimmelkaas

Volgend Aperitiefhapje:
Gevulde komkommer van frisse kaas en garnalen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |