Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 piepkuikenfilets
– 2 dl kokosroom
– citroengras
– gember
– 16 groene asperges
– 16 blaadjes rode zuring
– 4 nieuwe aardappelen
– 4 radijzen
– mayonaise
Bereiding:
De kippenfilet in een brunoise versnijden van 2 cm. Deze stukken garen in een mengsel van kokosmelk waaraan stukjes citroengras en gember werden toegevoegd.
De ongeschilde aardappelen garen in een groentebouillon. Met een appelboor er rondjes uitsteken en deze nadien versnijden op een dikte van 1,5 cm. Net voor opdienen nog even opwarmen in een weinig geklaarde boter.
De groene asperges gaar koken in licht gezouten water. De koppen van de asperges gebruiken als garnituur. De rest van asperges versnijden en mixen. De gemixte asperges door een zeer fijne zeef gieten en het vocht toevoegen aan de mayonaise.
De kokosmelk verder laten inkoken tot sausdikte en er op het laatste nog een weinig groene currypasta ondermengen.
Een streep trekken met de aspergemayonaise, daarop een stukje kipfilet schikken, een rondje aardappel, een takje rode zuring, een groene aspergekop en een sneetje van een radijsje.
Afwerken een paar druppels kokossaus, sojasaus en een takje groen.