Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Eirolletjes


Klaargemaakt op: 05/02/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 6 eieren
– 40 ml melk
– 2 eetlepels verse bieslook
– 150 gram roomkaas
– 9 plakken gedroogde landham (of andere gedroogde ham)
– 3 handjes rucola
– pijnboompitjes
– knoflookpoeder (ongeveer een halve theelepel)
– pezo

 

Bereiding:

Snijd de bieslook fijn. Kluts de eieren en meng dit in een kommetje met melk, verse bieslook, peper en zout. Bak van het eimengsel drie dunne omeletten in een koekenpan met een beetje olie. Laat de omeletten afkoelen.
Rooster de pijnboompitjes. Meng de roomkaas met een beetje knoflookpoeder, peper en zout.
Snijd de rucola grof, dit eet voor je gasten iets makkelijker.
Besmeer de afgekoelde omeletten met het roomkaasmengsel. Verdeel op iedere omelet drie plakken gedroogde ham.
Strooi hierover de rucola en pijnboompitjes. Rol de omeletten strak op en verpak het in keukenfolie.
Laat de rolletjes minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Snijd de eirolletjes voor het serveren schuin af zodat mooie rolletjes ontstaan.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2016
Vorig Aperitiefhapje:
Puree van aardpeer, gegrilde tarbot, garnalenbearnaise, garnalen

Volgend Aperitiefhapje:
Bruschetta met erwtenpuree, mozzarella en pecorino

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |