Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 dl room
– 2 dl melk
– 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaat
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 blaadje gelatine
– 16 stukjes gekonfijte tomaat
– 100 gram chorizo
– 1/4 rode, gele en groene paprika
– 1 teentje look
– bieslook
Bereiding:
De room, de melk, de tapenade van tomaat (125 gram gedroogde tomaten, 125 gram gekonfijte tomaten, 2 teentjes knoflook, 4 ansjovisfilets, 1 1/2 eetlepel kappertjes en 1 dl olijfolie) en de tomatenpuree heel even opwarmen. Het gelatineblaadje laten weken in koud water en toevoegen aan de warme bereiding. Nadien alles door een fijne zeef gieten (eventueel gebruik maken van een neteldoek.
In een sifon gieten en koel bewaren.
De chorizo in een kleine brunoise versnijden. De paprika’s schillen en in een kleine brunoise versnijden. Het teentje look heel fijn snipperen. De fijn gesnipperde paprika’s en de look kort aanstoven in een weinig olijfolie.
De gesneden chorizo onder de groentemengeling mengen en onderaan het glas leggen. Hierop de espuma spuiten en afwerken met een kwartje gekonfijte tomaat en een takje groen (bieslook, kervel, peterselie).