Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Espuma van gedroogde tomaat met chorizo


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 dl room
– 2 dl melk
– 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaat
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 blaadje gelatine
– 16 stukjes gekonfijte tomaat
– 100 gram chorizo
– 1/4 rode, gele en groene paprika
– 1 teentje look
– bieslook

 

Bereiding:

De room, de melk, de tapenade van tomaat (125 gram gedroogde tomaten, 125 gram gekonfijte tomaten, 2 teentjes knoflook, 4 ansjovisfilets, 1 1/2 eetlepel kappertjes en 1 dl olijfolie) en de tomatenpuree heel even opwarmen. Het gelatineblaadje laten weken in koud water en toevoegen aan de warme bereiding. Nadien alles door een fijne zeef gieten (eventueel gebruik maken van een neteldoek.
In een sifon gieten en koel bewaren.
De chorizo in een kleine brunoise versnijden. De paprika’s schillen en in een kleine brunoise versnijden. Het teentje look heel fijn snipperen. De fijn gesnipperde paprika’s en de look kort aanstoven in een weinig olijfolie.
De gesneden chorizo onder de groentemengeling mengen en onderaan het glas leggen. Hierop de espuma spuiten en afwerken met een kwartje gekonfijte tomaat en een takje groen (bieslook, kervel, peterselie).

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Zwart en wit in harmonie

Volgend Aperitiefhapje:
Half gebakken tonijn onder kruidenkorstje met shii-takes en balsamico dressing

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |