Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Everzwijnpaté – kweeperen – veenbessen


Klaargemaakt op: 15/11/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 250 gram everzwijnpaté
– 16 selderblaadjes
– 2 grote kweeperen
– 1 eetlepel citroensap
– 150 gram suiker
– 4 gram agar-agar
– 100 gram veenbessen
– 1 dl rode wijn
– 50 gram suiker

 

Bereiding:

De kweeperengelei maken: de kweeperen goed wassen, in stukken versnijden, ze onder water zetten en gedurende 1 ½ uur zachtjes laten koken. Een nacht laten rusten. Giet door een neteldoek. Voeg er de suiker en de agar-agar toe en laten even opkomen. Stort uit op een plaat en laat afkoelen. Steek er vervolgens rondjes uit ( een formaat kleiner dan de everzwijnpaté).
Laat de veenbessen samen met rode wijn en de suiker garen tot ongeveer de helft van veenbessen open gebarsten zijn. De selderblaadjes ofwel fruiten in wat olie ofwel door de olie halen en op een met olie ingestreken bord leggen, afdekken met huishoudfolie en gedurende 1 minuut in een microgolfoven (op volle kracht) laten krokant worden.
Onderaan een rondje paté, daarop een kleiner rondje kweeperengelei en afwerken met enkele veenbessen en een takje gefrituurde selder.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Gemarineerde tijgergarnalen in noten-saffraansaus

Volgend Aperitiefhapje:
Bosduif – pastinaak – prei – selder – room – cantharellen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |