Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 fazantenfilets
– 2 rode bieten
– 1 gele paprika
– 1/4 knolselder
– 150 gram Oud Brugge
– 5 cl room
– 16 takjes rucola
Bereiding:
De rode biet schillen. In schijven snijden van 5 mm en dan in vierkantjes versnijden (+/- 4 cm). Op een met olie ingevette ovenplaat leggen en kruiden met zeezout en besprenkelen met olie. Gedurende 20 minuten laten garen in een voorverwarmde oven van 200 °C.
De knolselder in kubusjes versnijden en samen met de rode biet laten garen in de oven.
De gele paprika schillen en in een grove brunoise versnijden. Laten garen in de room. Alles fijn mixen en door een zeef duwen. Overbrengen in een spuitfles (mag eventueel warm gehouden worden).
De fazantenfilets in dunne sneetjes versnijden (op grootte van de rode biet), oprollen en bestrooien met de geraspte Oud Brugge. Kaas aandrukken en afbakken gedurende +/- 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Twee sneetjes rode biet tegen elkaar leggen, er een rolletje fazant opleggen en afwerken met enkele stipjes gele paprikasaus, een paar stukjes knolselder en eventueel garneren met een takje groen.