Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Fazantensoepje met kwarteleitje


Klaargemaakt op: 19/11/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 fazant (ontbenen en de karkas apart houden) (poten ontdoen van de pezen)
– 2 uien
– 2 wortelen
– 1 preiwit
– 1 stengel witte selder
– tijm
– laurier
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 8 kwarteleitjes
– 1 fazantenboutje
– kervel

 

Bereiding:

Zet het karkas op met 1,5 liter water samen met een wortel, een ui, een weinig selder en tijm en laurier. Breng aan de kook en schuim het zorgvuldig af. Kruiden met peper en zout en op een matig vuur zeker één laten uur trekken. De fazantenboutjes mogen mee gekookt worden. Er wel op letten dat ze niet te gaar worden. Net voor het doorzeven ook het 1/2  fazantenfiletje (voor de mousse ook even laten meekoken)
De fazantenboutjes ontbenen en het vlees in 2 delen verdelen.

De kwarteleitjes koken gedurende 5 minuten. Afkoelen in koud water en pellen. De groenten goed kuisen, grof versnijden en aanstoven. Bevochtigen met een liter gevogeltefond en alles laten garen. Het soepje grondig mixen en eventueel doorzeven. Het soepje in een klein vormpje gieten en afwerken met een 1/2 kwarteleitje, een weinig fazantenvlees en een takje kervel.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken zeeduivel met champagnesaus, erwtjespesto en pistachenoten

Volgend Aperitiefhapje:
Mousse van fazant afgewerkt met gerookte fazant

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |