Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 fazant (ontbenen en de karkas apart houden) (poten ontdoen van de pezen)
– 2 uien
– 2 wortelen
– 1 preiwit
– 1 stengel witte selder
– tijm
– laurier
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 8 kwarteleitjes
– 1 fazantenboutje
– kervel
Bereiding:
Zet het karkas op met 1,5 liter water samen met een wortel, een ui, een weinig selder en tijm en laurier. Breng aan de kook en schuim het zorgvuldig af. Kruiden met peper en zout en op een matig vuur zeker één laten uur trekken. De fazantenboutjes mogen mee gekookt worden. Er wel op letten dat ze niet te gaar worden. Net voor het doorzeven ook het 1/2 fazantenfiletje (voor de mousse ook even laten meekoken)
De fazantenboutjes ontbenen en het vlees in 2 delen verdelen.
De kwarteleitjes koken gedurende 5 minuten. Afkoelen in koud water en pellen. De groenten goed kuisen, grof versnijden en aanstoven. Bevochtigen met een liter gevogeltefond en alles laten garen. Het soepje grondig mixen en eventueel doorzeven. Het soepje in een klein vormpje gieten en afwerken met een 1/2 kwarteleitje, een weinig fazantenvlees en een takje kervel.