Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Forelsalade met lente-uitjes


Klaargemaakt op: 07/02/2014

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 250 gram komkommer
– 10 lente-uitjes
– 1000 gram gerookte forelfilet
– 12 theelepels limoensap
– 10 eetlepels slagroom
– 8 theelepels mierikswortel (potje)
– 5 snuifjes suiker
– 20 ronde sneetjes stevig zwart brood (diam. 5 cm)
– 5 theelepels gesnipperde bieslook + bieslooksprietjes
– Peper en zout

 

Bereiding:

Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij hem in heel kleine blokjes. Maak de lente-ui schoon. Snipper het witte gedeelte fijn en snij het groen in ringetjes
Breek de forel met de vingers in stukjes, verwijder eventuele graatjes. Hou 20 mooie stukjes apart voor de afwerking.
Hak de rest van de forel grof. Meng het limoensap met slagroom, mierikswortel en een snuifje suiker. Voeg de gehakte forel, lente-uitjes en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de sneetjes brood op een bord in een metalen dresseerring. Vul met de forelsalade en druk lichtjes aan. Haal de ring voorzichtig weg. Werk af met een stukje forelfilet en snippers en sprietjes bieslook.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Auberginekaviaar met ricotta en coppa

Volgend Aperitiefhapje:
Garnalen – sinaasappel – pompelmoes – appel – sabayon

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |