Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Frittata met spinazie en courgette


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 sneden parmaham
– 250 gram spinazie
– 1 kleine courgette
– 75 gram parmezaankaas
– 6 eieren
– 1 dl room
– 1 el boter
– 1 koffielepel gedroogde basilicum
– pezo

 

Bereiding:

Voorbereiding: Spinazie blancheren, snij de courgette in fijne brunoise, bestrooi parmaham met de gemalen kaas, roldeze strak op en snij deze op 1 cm.

Klop de eieren op met de room, voeg 1 koffielepel gedroogde basilicum en pezo toe. Meng de courgettebrunoise en de rest van de kaas toe. Giet het beslag in een geboterde ovenschotel Schik de opgerolde parmaham en druk lichtjes in het eimengsel. Bak 35 à 40 min in een voorverwarmde oven op 180°. Kijk na of de frittata in het midden stevig aanvoelt.
Laat het geheel afkoelen in de koelkast en snij in vierkantjes en serveer naar keuze.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Lamsgehaktbolletje in sherrysaus

Volgend Aperitiefhapje:
Carpaccio van ganzenlever met Cocquille en truffelvinaigrette en witloof

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |