Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Ganzenlever – peperkoek – balsamico-azijn – Porto – druiven


Klaargemaakt op: 14/10/2011

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 gram verse ganzenlever
– 1 dl porto
– 1 dl balsamico
– 1 eetlepel aalbessengelei
– 10 sneden peperkoek
– 10 witte druiven
– 1 stronk witloof

 

Bereiding:

Laat de porto en de balsamico samen met de aalbessengelei inkoken tot sausdikte.
Bak de doormidden gesneden peperkoek kort aan in boter. Laat zeker niet zwart bakken. Hou warm.
Snij de druiven in vier en ontdoe ze eventueel van de pitjes. Hou afzonderlijk voor garnituur.
Bestrooi een bord met bloem, grof zout en peper. Wentel de stukjes ganzenlever één voor één in dit bord en bewaar ze dan op kamertemperatuur. Verhit een pan zonder vetstoffen!! Het is belangrijk dat de pan zeer heet is.
Bak de ganzenlever 30 seconden aan elke zijde. Leg de ganzenlever op absorberend keukenpapier.
Trek een streepje met de portsaus, leg daarop een sneetje gebakken peperkoek en daarop de gebakken ganzenlever. Werk verder af met de kwartjes druif en sliertjes witloof (of iets anders) en een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Varkensniertjes – penne – Pas-de-Bleu – Oud-Brugge – spinazie

Volgend Aperitiefhapje:
Wildconsommé

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |