Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Ganzenlever – rode biet – zwarte pens – bloemkool – appel – Porto


Klaargemaakt op: 21/03/2014

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 20 rondjes ganzenlever
– 1 rode biet
– 3 zwarte pensen
– 1/4 bloemkool
– 2 Granny Smith appelen
– 2 el vloeiende bloem

Sausje:
– 1 dl bruine fond
– 1/2 dl balsamicoazijn
– 1/2 dl Porto

 

Bereiding:

Het sausje maken door alle ingrediënten te laten inkoken tot sausdikte. Eventueel bijkruiden.
Het sausje in een spuitbus gieten.
De bloemkool gaar koken in licht gezouten water. Daarna glad mixen in een weinig room. Kruiden.
In een spuitbus gieten en warm houden.
De rode biet in zeer dunne schijfjes versnijden en kort garen in licht gesuikerd water.
Laten afkoelen, versnijden in rechthoeken (4cm/8cm) en bewaren in een mengsel van suiker en rijstazijn.
Uit de Granny Smith appel zeer kleine bolletjes halen (met pomme parisienne lepeltje) en deze eveneens bewaren in een mengsel van suiker en rijstazijn.
De zwarte pens in schijfjes versnijden (1,5 cm) en aanbakken in olijfolie. Warm houden.
De rondjes ganzenlever door de vloeiende bloem halen en op een hevig vuur aanbakken in een anti-kleefpan.
Op een rechthoekig bordje een sneetje rode biet leggen daarop een schijfje gebakken zwarte pens en een rondje gebakken ganzenlever naast elkaar schikken.
Hier en daar stipjes zetten met de bloemkoolmousse en de portosaus.
De bolletjes gemarineerde appel er tussen schikken. Eventueel er ook nog een half sneetje zwarte pens (met de bolle kant naar boven) tussen zetten. Afwerken met een takje groen.

 

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 03+04 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Garnalen – sinaasappel – pompelmoes – appel – sabayon

Volgend Aperitiefhapje:
Sint-Jacobsvrucht – tartaar/gebakken/gefrituurd – limoen – gember

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |