Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 150 gram garnalen
– 1/2 ui (zeer fijn gehakt, gespoeld en uitgeperst in een handdoek)
– 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
– 1 theelepel fijn gehakte dragonblaadjes
– sap van een 1 citroen
– peper
– zout
– 100 gram griesmeel
– 2 eetlepels gehakte en fijngehakte paprika
– 1 dl olijfolie
– 2 dl visfumet
– 4 zwarte olijven (ontpit en in stukjes gesneden)
– 4 groene olijven (ontpit en in stukjes gesneden)
gazpacho:
– 2 gepelde tomaten
– 1 komkommer
– 2 gepelde sjalotjes
– 1 knoflookteentje
– 2 dl tomatensap
– 1 dl olijfolie
– sap van 1 citroen
– 1/2 theelepels komijn
– enkele druppels Tabasco
– peper
– zout
– venkelgroen
Bereiding:
Roer de olijfolie door het griesmeel en breng op smaak met pezo.
Kook de visfumet met 4 dl water, de stukjes paprika en de helft van de gehakte uien. Giet na 5 minuten de kokende fumet over het griesmeel en laat afkoelen, de couscous zal het vocht absorberen.
Doe de helft van de peterselie samen met met de olijven en enkele druppels citroensap bij het griesmeel.
Duw dit mengsel in geoliede kleine vormpjes.
Meng de garnalen met de rest van de peterselie en de uisnippers, de dragon, peper en zeezout.
Steek als garnituur met een kleine parisiennelepel bolletjes uit de komkommer. Verwijder de zaadjes uit de overschot van de komkommer.
Doe de restjes van de komkommer zonder schil in een blender samen met de gepelde tomaat, de look, de sjalotjes, het tomatensap, de olijfolie, het citroensap, de Tabasco, de komijn, pezo. Mix dit zeer fijn en zeef door.
Bordschikking:
Stort een couscousvormpje op een koel bord en vul het op met garnalen.
Lepel de saus rond het gerechtje en versier met komkommerbolletjes en venkelgroen.