Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 liter groentesap
– 3 tomaten
– 1 gele
– 1 rode paprika
– 1 komkommer
– 1 avocado
– 1 citroen
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 beschuit
– olijfolie
– rode wijnazijn
– cayennepeper
– verse basilicum
– pezo
Bereiding:
Pel de tomaten, schil de komkommer en snij ze allebei in fijne stukjes.
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne blokjes.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.
Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
Pers het teentje knoflook en hak de rode ui en de basilicumblaadjes fijn.
Giet 2/3 van het groentesap in een grote kom.
Voeg de tomatenstukjes, de komkommer, de paprikablokjes en de rode uit toe. (hou wat stukjes opzij voor de versiering).
Voeg de geperste look, de verkruimelde beschuit, olijfolie en rode wijnazijn toe.
Kruid met een mespunt cayennepeper.
Mix dit mengsel tot een gladde massa en giet er de rest van het groentesap bij.
Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.
Dien de gazpacho op in kleine glaasjes en versier met de fijn gesneden groenten en een basilicumblaadje.