Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gazpacho van watermeloen met geitenkaas


Klaargemaakt op: 13/06/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1/2 watermeloen, ontpit
– 1 komkommer, geschild
– 2 selderstengels, geschild
– 4 el olijfolie
– Sap van 1/2 citroen
– Pezo
– 1 el worcestersaus
– Streepje harissa (2 cm)
– Scheutje arachideolie
– 2 sneden vast brood
– Enkele gedroogde abrikozen
– Enkele cashewnoten
– Enkele takjes venkelloof
– Enkel blaadjes bloedzurkel

 

Bereiding:

Snij de watermeloen en de geschilde komkommer in stukken. Doe eerst een deel van de watermeloen in de blender en voeg vervolgens de rest samen met de komkommer toe. Snij enkele reepjes van de geschilde selderstengels en leg die opzij. Doe de rest van de selder ook in de blender. Doe er de olijfolie, het citroensap, peper en zout, Worchestersaus en een streepje harissa bij. Blender alles nog eens goed.
Doe een scheutje arachideolie in de pan. Snij het brood met een broodmes in brede sneden. Verwijder de korsten, snij in blokjes en laat ze krokant bakken in de pan.
Snij de geitenkaas en tomaten in fijne plakjes. Geef de tomaten een kleine insnijding en vouw ze mooi open om ze te kunnen rechtzetten in het bord. Dresseer nu de plakjes geitenkaas en tomaten op een bord.
Werk af met de reepjes selder, stukjes gedroogde abrikozen, cashewnoten en de verse kruiden. Giet de gazpacho ernaast en leg er enkele krokante stukjes brood bij.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken Sint-Jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam

Volgend Aperitiefhapje:
Tonijn met Thaïse dressing

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |