Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken asperges met granaatappelvinaigrette en postelein


Klaargemaakt op: 12/06/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 dunne a sperges
– 4 eetlepels granaatappelazijn
– 1 eetlepels frambozenazijn
– 8 eetlepels slaolie
– 32 blaadjes postelein

Facultatief:
– 16 viooltjes
– bieslookbloemetjes

 

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten voor de vinaigrette bij mekaar en klop goed op zodat alles goed gemengd is. Kruid met peper en zout.
Schil de asperges en snij schuin in stukjes van +/- 3 cm.
Bak ze gedurende enkele minuten tot ze licht beginnen te verkleuren.
Leg een hoopje van de gebakken asperges in het midden van het bord, giet er wat vinaigrette rond en werk af met de blaadjes postelein en het viooltje en de bieslookbloemetjes.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Asperges op Vlaamse wijze – nieuwe stijl

Volgend Aperitiefhapje:
Ossenstaart – aperotomaatjes – scheuten – vinaigrette – aardappel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |