Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken coquilles met schorseneren, truffel aroma en schuim van ganzenlever


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 coquilles
– 1 klein potje truffelpasta
– 20 gram ganzenlever
– 120 gram melk
– 300 gram schorseneren
– 2 eieren
– 100 ml room
– 150 gram zeekraal
– 3 gram soja lecithine (te koop bij de apotheek)
– 30 gram groentebouillon

 

Bereiding:

Reinig de schorseneren, snijd ze in dunne staafjes van ½ cm breed en op 5 cm lang. Blancheer ze in een beetje kokend water en leg ze daarna op een ovenplaat, giet er een beetje room over (room eerst mengen met de eieren en afkruiden , pe/zo/no), zet kort onder de grill tot er een binding optreed. Bak de coquilles kort aan langs beide zijden en kruid met pe/zo. Klop voor het ganzenleverschuim de melk,de bouillon en de sojalecithine met de staafmixer op, afkruiden met pe/zo en lichtjes opwarmen.
Reinig de zeekraal en blancheer kort in kokend gezouten water, spoel af onder koud stromend water en bak kort aan in wat boter, kruid af met pe/zo. Schik op een klein aperitief bordje een plakje schorseneren, leg daarboven op een gebakken coquille en daarop wat truffelpasta. Garneer het geheel met wat zeekraal en het ganzenleverschuim (eventueel nog een klein blokje ganzenlever (terrine).

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Soepje van peer en Pastinaak

Volgend Aperitiefhapje:
Huisgerookte duivenfilet met pesto van rode biet en mierikswortel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |